De maritieme wereld aan wal

De maritieme wereld aan wal

Er is een maritieme wereld aan wal. Met een maritieme cultuur en waar de bedrijfsvoering op de maritieme wereld is gericht. Een logische stap wanneer je voor een walbaan kiest.

Je bent tot de conclusie gekomen dat werken op zee niet meer voldoet: je wilt graag je carrière voortzetten aan wal. Om tot deze beslissing te komen, heb je al wat hordes moeten nemen. Je bent tenslotte een zeeman of zeevrouw; het zeewater vloeit door je aderen.

De maritieme opleiding die je hebt gevolgd en de opgedane werkervaring hoef je gelukkig niet overboord te gooien. In de maritieme sector aan wal zijn maritieme bedrijven die erg blij zijn met een (oud)zeevarende. Lees hier de verhalen van andere oud zeevarenden die dezelfde stappen al hebben doorlopen.

Van werken op zee naar werken aan de wal

De stap van een zeebaan naar een walbaan is voor iedereen anders. Om tot het besluit te komen dat een walbaan meer passend is, worden er vaak veel zaken afgewogen.

Eenmaal de keuze voor de wal gemaakt, wil je dan in de maritieme sector werken of juist niet? Wil je dat wel, dan heeft dat zo zijn voordelen.

Bij maritieme bedrijven werken mensen die ook maritiem zijn opgeleid en ervaring op zee hebben. De werkcultuur is daardoor herkenbaar, je voelt je thuis. Net als op zee zijn je collega’s aan wal daadkrachtig en hebben geen 9-5 mentaliteit. Waarschijnlijk is je leidinggevende ook zeevarend geweest. Je spreekt de ‘taal’: collega’s begrijpen je en jij begrijpt je collega’s. De overgang van zee naar wal wordt daardoor makkelijker, want er verandert al genoeg als je aan wal gaat werken.

Jouw ervaring en opleiding is jouw kapitaal

Er zijn voldoende walbanen in de maritieme sector aan wal. De opleiding die je hebt gevolgd en de werkervaring die je hebt opgedaan is jouw kapitaal. Ga je in de maritieme sector aan de slag, dan zijn jouw ervaring en opleiding geld waard. Ga je in een compleet andere sector aan de slag? Dan kan het zijn dat je lager wordt ingeschaald.

Ik raad aan om in eerste instantie te zoeken naar een walbaan in de maritieme sector aan wal. Maritieme bedrijven staan te springen om jouw ervaring en opleiding. En om jezelf dan zo zacht mogelijk te laten landen aan wal, is de maritieme sector aan wal de perfecte start.

 

Hulp nodig? Laat een bericht voor ons achter en we nemen contact met je op.
Contact