Walbanen Eemshaven

Walbanen in de Eemshaven

QHSE Coördinator

Groningen
3500-5000

Als QHSE Coördinator houd je je bezig met QHSE beleid aan boord van de vloot van deze rederij. Samen met een team beheer je de kwaliteit en het onderhoud volgens de voorschrijften en bezoek je regelmatig de vloot in het binnen of buitenland. Deze rol is een mooie stap voor een stuurman of machinist met een aantal jaren werkervaring die toch nog op zoek is naar avontuur. Heb je nog niet gevaren en ben je nautisch afgestudeerd, dan vraag ik je toch om te reageren. Deze functie is ook mogelijk in een junior rol. **Jouw walbaan in bulletpoints:** * Je hebt veel contact met de kapitein en de bemanning van de vloot over veiligheids- en milieuzaken. * Je gaat zelf regelmatig naar de schepen in binnen- en buitenland om audits uit te voeren en om incidenten te onderzoeken. * Je bent onderdeel van een gemotiveerd team van vijf personen. * Het is een diverse, afwisselende en uitdagende walbaan met het nodige avontuur. * Er zit een reiscomponent in de walbaan. **Gewenste vaardigheden en ervaring:** * Afgeronde opleiding Maritiem Officier **Mogelijkheden om door te groeien** * Er zijn mogelijkheden om door te groeien binnen de organisatie. Dit wordt actief gestimuleerd. **Arbeidsvoorwaarden**: * Tussen de € 3.500 tot € 5.000 bruto per maand * 27 betaalde vakantiedagen

Bekijk vacature

Project medewerker ladingbehandeling (Nautisch)

Kolham
3000-4000

Als Projectmedewerker ladingbehandeling kan je putten uit jouw ervaring aan boord tijdens stages of werk. Je hebt kennis van lading en hoe deze te behandelen. Het is helemaal prachtig als jij gewerkt hebt op Ro-Ro schepen, maar dit is geen vereiste. Het maritieme bedrijf in kwestie houdt zich bezig met lading, en het meten daarvan. Dit doen zijn met behulp van software, hierdoor kan men aan boord beslissingen nemen over bijvoorbeeld het vervoer van zware landingen, veilige bevestiging onder wisselende weersomstandigheden en reddingsoperaties op zee. De klanten bevinden zich in de scheepvaartindustrie. **Jouw walbaan in bulletpoints:** * Het beantwoorden van klantvragen over ladingvraagstukken * Het bijwerken of opstellen van WDL-manuals * De installatie van meetapparatuur aan boord (coördineren) * Gedetailleerde rapportages opstellen en de nodige bijlagen voor het CSM verzorgen * Organisatie van goedkeuringsprocessen met klassemaatschappijen. **Gewenste vaardigheden en ervaring** * Afgeronde opleiding MBO/HBO Maritiem Officier, of dit niveau behaald door ervaring. * Rijbewijs B, omdat je soms naar klanten of projectlocaties moet reizen. **Arbeidsvoorwaarden:** * Salaris range van €3000 - €4000 per maand * 25 verlof dagen * Parttime aanstelling is mogelijk.

Bekijk vacature

Project medewerker Techniek

Kolham
3000-4000

Als Projectmedewerker Techniek kan je putten uit jouw ervaring aan boord tijdens stages of werk. Je hebt kennis van de techniek en ziet het zitten om projectmatig te werken. Het maritieme bedrijf in kwestie houdt zich bezig met lading, en het meten daarvan. Dit doen zijn met behulp van software, hierdoor kan men aan boord beslissingen nemen over bijvoorbeeld het vervoer van zware landingen, veilige bevestiging onder wisselende weersomstandigheden en reddingsoperaties op zee. De klanten bevinden zich in de scheepvaartindustrie. **Jouw walbaan in bulletpoints:** * Voorbereiden en testen van technische installaties * Plaatsen van meetapparatuur aan boord van schepen * Opstellen van gedetailleerde rapportages * Onderhouden van klantcontact. **Gewenste vaardigheden en ervaring** * Afgeronde opleiding MBO/HBO Maritiem Officier, of dit niveau behaald door ervaring. * Rijbewijs B, omdat je voor installatie of onderhoud naar klanten of projectlocaties moet reizen. **Arbeidsvoorwaarden:** * Salaris range van €3000 - €4000 per maand * 25 verlof dagen * Parttime aanstelling is mogelijk.

Bekijk vacature

Werktuigkundige Energiecentrale

Groningen
4000-5500

Als Werktuigkundige Energiecentrale draag je bij aan een ongestoorde electriciteitsproductie. De "machinekamer" van een energiecentrale lijkt veel op de machinekamer van een schip. Je komt veel dezelfde installaties tegen. Een groot verschil is geen deining. Je werkt in een volcontinu-rooster (5 ploegen) met een ploegentoeslag van 30%. Onder leiding van de Teamleider Operations ben je verantwoordelijk voor het bedienen, uit en inbedrijfstellen van de installaties. Ook in de energiecentrale ben je als Maritiem Officier een graag geziene werknemer. Verschillende collega's zijn oud zeevarenden en zij weten wat jij kan. **Jouw walbaan in bulletpoints:** * Je werkt in een volcontinu-rooster (5 ploegen), 30% ploegentoeslag. * Je doet metingen, inspecties en stelt diagnoses t.b.v. door derden uit te voeren onderhoud. * Je geeft werkvergunningen af voor kleinere onderhoudswerkzaamheden. * Je treedt op als 1e lijn bij calamiteiten. * Jouw maritieme kennis kan je gebruiken bij het geplande en correctieve onderhoud en het storing zoeken. * Men zegt dat deze installaties vergeleken kunnen worden met een machinekamer. Je hebt alleen iets meer ruimte tussen de installaties en er is geen deining. **Gewenste vaardigheden en ervaring** * Afgeronde opleiding MBO of HBO Maritiem Officier * Arbeidsverleden in de machinekamer **Mogelijkheden om door te groeien** * Er zijn mogelijkheden om door te groeien naar hoofdwerktuigkundige **Arbeidsvoorwaarden:** * Salaris conform CAO * Ploegentoeslag (30%) * Volcontinurooster. 6 dagen werken en dan 4 dagen vrij. * Je krijgt 40 uur betaald maar werkt gemiddeld maar 33,6 uur per week.

Bekijk vacature

Commissioning Engineer (inbedrijfsteller schepen)

Groningen
3200-4500

Als Commissioning Engineer ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen en managen van gehele commissioning proces tot aan de oplevering van het schip waarbij veiligheid voorop staat. Het resultaat is een operationeel schip waarvan alle systemen zijn getest conform specificatie en regelgeving en gedocumenteerd en afgetekend door vertegenwoordigers van klant en klasse bureau. **Jouw walbaan in bulletpoints:** * Het opstellen en beheren van commisioning protocollen en planning. * Zorgdragen voor een veilige inbedrijfstelling door goede voorbereiding, toezicht en positieve inzet. * Afroepen van commisioning engineers van toeleveranciers conform planning en voortgang. * Plannen, faciliteren en documenteren van alle processtappen zodat een veilige en efficiënte in bedrijfsstelling gerealiseerd kan worden * Onderdeel van een gedreven team het commissioningteam waarbij je veel contact hebt met toeleveranciers, klant, klasse bureaus en projectmanager. **Gewenste vaardigheden en ervaring:** * Afgeronde opleiding HBO Maritiem Officier * Kennis van toegepaste technieken en systemen aan boord van schepen * Kennis operationele gang van zaken aan boord van schepen **Arbeidsvoorwaarden**: * Tussen de € 3.200 tot € 4.500 bruto per maand (afhankelijk van ervaring) * Beloning op basis van de CAO Metalektro | 40 betaalde vakantiedagen

Bekijk vacature

Mechanic Field Service (Noord Nederland)

Groningen
4000-4500

Als Mechanic ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud en service aan zuigercompressorsystemen. Er wordt van jou verwacht dat je in staat bent om problemen op te lossen die zowel mechanisch als procesmatig van aard kunnen zijn. Een walbaan waarbij je jouw opgedane kennis uit de machinekamer kan toepassen. Het is een vrije rol waarbij je werkt aan grote zuigercompressoren. Het overgrote deel (80%) bij klanten en een kleiner deel in de werkplaats (20%) **Jouw walbaan in bulletpoints:** * Zowel zelfstandig als in een team uitvoeren van onderhoud en inspecties aan zuigercompressoren * Ondersteuning geven bij het voorbereiden, plannen en begeleiden van onderhoudsprojecten * Ondersteuning geven bij het opstellen / begroten van onderhoudscontracten * (mede) Opstellen van (eind)rapportages van Field Service interventies en inspecties * Onderhouden van contacten met klant en externe firma’s tijdens de uitvoering van projecten * Werkgebied Noord Nederland, soms ook elders ingezet. **Gewenste vaardigheden en ervaring** * Afgeronde opleiding MBO/HBO Maritiem Officier, of dit niveau behaald door ervaring. * Arbeidsverleden in de machinekamer **Arbeidsvoorwaarden:*** * Salaris range van €4000 - €4500 per maand * Mercedes Vito, Telefoon en laptop * 25 verlof dagen + 13 adv dagen * Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen

Bekijk vacature

Walbaan in Eemshaven

De Eemshaven bij Delfzijl is dé plek voor iedereen met een maritieme interesse. Hier wordt dan ook regelmatig gezocht naar geschikt personeel. Ben je zeevarende, op zoek naar een walbaan  en woon je in de regio van de Eemshaven, dan heb je grote kans dat je hier jouw volgende baan gaat vinden!

Op deze pagina vind je diverse vacatures die je kunt invullen als oud-zeevarende of met een diploma van de zeevaartschool op zak. Technische banen voor de machinisten en banen op het gebied van algemeen operationeel management of projectmanagement voor de stuurmannen. Ook als maritiem officier zijn er tussen deze vacatures leuke en uitdagende functies te vinden aan de wal.

Veel oud-zeevarenden zoeken bij een baan aan de wal naar een baan met een maritiem tintje. In de Eemshaven lopen dan ook meer oud-zeevaarders rond, hierdoor kom je veelal met gelijkgestemden te werken. Ben je op zoek naar een walbaan in de omgeving van de Eemshaven en Delfzijl? Kijk dan tussen de vacatures op deze pagina of neem contact met ons op, wij helpen graag!

Ook als je alleen de opleiding tot zeevarende hebt afgerond en niet van plan bent te gaan varen, kunnen wij je helpen aan een baan aan de wal in de Eemshaven.

Tip: Kijk ook eens op de pagina met vacatures in de rest van Groningen.

Contact opnemen