Werken aan de wal?

Werken aan de wal | De Cijfers

“Tijdens je opleiding word je niet voorbereid op een carrière na het varen.”

Veel zeevarenden hebben daardoor moeite om te bepalen waar ze moeten beginnen in hun zoektocht. Welke bedrijven zijn interessant en waar komen jouw skills goed tot hun recht?

  • Een Maritiem opgeleide vaart gemiddeld genomen 7 jaar en wil rond zijn of haar dertigste aan wal werken.
  • 14% van de Maritiem opgeleiden merken tijdens hun studie of stage al dat ze niet willen varen en aan wal willen werken.
  • De redenen om voor een walbaan te kiezen zijn verschillend, maar 81% van de Maritiem Officiers wil meer tijd om met gezin, familie en vrienden door te brengen

Hoe begin je?

Hoe begin je?

Vroeg of laat stelt iedere zeevarende zichzelf de vraag: wil ik aan de wal werken? Door aan de wal te werken kun je meer tijd met gezin, familie en vrienden doorbrengen. Je hebt meer tijd voor je sociale kring, sporten of hobby. Of misschien ontdekte je tijdens je studie dat je helemaal niet wilt varen.

Er zijn verschillende redenen, maar het is wel duidelijk dat je aan de wal wil komen werken. Maar hoe pak je dit aan en waar begin je?

Vraag om Tips en Advies

Een goed begin is om je goed in te lezen en advies te vragen aan vrienden, familie en collega’s. Daarnaast kan je onze verhalen lezen. Wij schrijven blogs op onze website. Hierin geven wij advies en tips.

Lees bijvoorbeeld:

Lees de Ervaringen van anderen

Je bent niet de eerste die de stap gaat maken naar wal. Lees de ervaringen van anderen die jou voor zijn gegaan. Welke keuzes hebben zij gemaakt? En hoe bevalt de walbaan?

Lees hier het verhaal van Mats, Twan, Carla of Kiet.

Wij helpen je graag.

We spreken dagelijks zeevarenden die overwegen om hun loopbaan aan de wal voort te zetten. Omdat we specifiek in deze markt werken, maar ook door onze jarenlange ervaring in de industrie, weten we waar maritiem professionals enthousiast van raken. Ons netwerk is groot en we helpen mooie maritieme bedrijven door heel Nederland in hun zoektocht naar nieuwe collega’s.

Voor iedereen een passende walbaan.

Ieder gesprek is uniek en daarom benaderen we ieder proces vanuit het individu. Jij als zeevarende staat centraal. We willen graag zoveel mogelijk te weten te komen over jouw drijfveren, wensen en verdere motivatoren. Wanneer we een goed beeld hebben van jouw situatie, dan gaan we actief ons netwerk aanspreken en kennismakingsgesprekken organiseren.

Jij staat aan het roer.

Gedurende het hele traject heb jij de regie. Jij bepaalt de snelheid en de koers en wij passen ons hierop aan. We vormen graag een team met jou om gezamenlijk die mooie walbaan te vinden.

Adviesgesprek

Hoe gaan we met jou om?

Vertrouwelijk

Wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Wij respecteren deze en delen deze niet met anderen zonder jouw goedkeuring.

Duidelijkheid

Wij zijn duidelijk over onze intenties en wat we voor je kunnen bereiken. We behandelen jou zoals we graag zelf ook behandeld willen worden

Gecertificeerd

Skick is in samenwerking met Flexsupport lid van de ABU en NEN 4400-1 en VCU-gecertificeerd.

De Regie Ligt Bij Jou

Jij bent de regisseur van jouw loopbaan. Wij werken hard voor jou maar altijd vanuit jouw wensen.

Exact Dezelfde Arbeidsvoorwaarden bij detacheren

Dit betekent dat je een gelijkwaardig salaris krijgt ten opzichte van je collega’s, recht op dezelfde toeslagen en reiskostenvergoeding.

Coaching En Begeleiding

Werken voor Skick betekent coaching en begeleiding tijdens je werk. We hebben vaste momenten waarbij we evalueren, coachen en jou begeleiden in je nieuwe baan.

van machinekamer naar werken aan de wal via skick

Maak kennis met ons

Geef ons 5 minuten van je tijd voor een kosteloos adviesgesprek. Samen bespreken we wat je wil, waar je goed in bent en hoe wij je verder kunnen helpen naar een walbaan. Laat hieronder je gegevens of LinkedIn profiel achter, en we nemen contact met je op.

Via gegevens
Via LinkedIn

      waves.jpg