Over ons

Aangenaam, wij zijn Skick

Hiddo

Hiddo Kooistra

Geboren en getogen in Friesland – voor de gewenste opleiding bedrijfskunde naar Groningen verhuisd. In 2003 voor het eerst met de uitzendbranche in aanraking gekomen door een stage bij Adecco. De stage monde uit in een eerste baan als consultant en later als vestigingsmanager op het kantoor in Zwolle.
Een mooie, leerzame en vooral gezellige tijd, waar naast goede collega’s ook vriendschappen zijn ontstaan, waaronder mijn compagnon Joost. Alhoewel onze samenwerking destijds kort was – Joost stapte de retail in en ikzelf verhuisde naar Haarlem en ruilde kantoor Zwolle in voor Utrecht – het gevoel om in de toekomst samen te gaan ondernemen is gebleven.
Een korte uitstap bij booking.com bracht mij uiteindelijk in 2012 naar Xelvin – een technisch detacheerder, waar ik de basis heb gelegd door zeevarenden te gaan helpen met hun stap naar de wal. Een wereld die relatief nieuws was voor mij, maar wel een niche met veel potentie. Inmiddels heeft dit geresulteerd in een mooi maritiem netwerk en heb ik de afgelopen 12 jaar vele zeevarenden mogen helpen in hun overstap van de zee naar de wal.
De belofte te gaan ondernemen is uiteindelijk in 2021 ingelost – we waren klaar voor onze eigen onderneming. Antwoord vinden om de waarom-vraag was voor ons een goede uitdaging, want waarom zo je op het hoogtepunt van de Covid pandemie een vast dienstverband inruilen voor de onzekerheden van het ondernemersbestaan? Eigenlijk vrij simpel. We zochten beiden naar plezier in ons werk.
SKICK (skik) betekent plezier, een mooie verwijzing naar onze Noordelijke roots en hetgeen waar we voor staan. We gunnen een ander ook plezier in zijn of haar werk en werken graag samen met bedrijven die dit ook belangrijk vinden.

Joost

Joost Bruins

Geboren in Drenthe, opgegroeid en woonachtig in Zwolle. In 2007 ben ik afgestudeerd aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden en ben daarna begonnen als Consultant bij Adecco uitzendbureau in Zwolle. Bij Adecco heb ik kennis gemaakt met Hiddo en we zijn naast collega’s ook vrienden geworden.

Ik kijk terug op die periode met veel plezier, een mooie en succesvolle tijd. Ik ben ervan overtuigd dat ons succes toen te danken is aan het plezier wat we hebben gehad.

In 2010 ben ik vertrokken bij Adecco en ben ik in de retail beland. Samen met mijn compagnon heb ik een tweetal sportwinkels en een aantal webshops gerund. Begin 2020 merkte ik dat ik minder energie haalde uit het werk, een duidelijk teken dat ik toe was aan iets nieuws.

Na 8 maanden te hebben gereisd met mijn gezin ben ik begin 2021 met de voorbereidingen begonnen voor SKICK | werken aan de wal. Om medio 2021 te starten.

Omdat ik zelf niet heb gevaren heb ik veel gesprekken gevoerd en mij ingelezen in het leven aan boord van een schip. Gelukkig heeft mijn familie wel gevaren, mijn zuster is binnenvaartschipper geweest, mijn beide broers hebben op een baggerschip gewerkt en mijn neef en zwager hebben gestudeerd op de Willem Barentsz. Zij hebben kort gevaren en werken al een aantal jaren aan de wal. Kortom, op de verjaardagen hoor ik de (steeds sterker wordende) verhalen en kan tegenwoordig goed meepraten over het reilen en zeilen aan boord.

SKICK staat voor plezier, dat is waar Hiddo en ik naar streven in ons bedrijf. Plezier in wat wij doen vinden wij belangrijk, maar ook zeker op zoek gaan naar het plezier van de ander is waar we ons voor inzetten. Want als je leeft en werkt met plezier, is het leven leuker en zeker ook succesvoller.

 

 

 

Denk jij weleens aan een walbaan?

Wij weten wat jij kan en hebt gedaan aan boord. Wij helpen je graag in je zoektocht naar een walbaan.

Adviesgesprek

Ben jij Maritiem opgeleid?

Kom werken aan de wal!

 

  • Gespecialiseerd in het begeleiden van Stuurlieden, Machinisten en Maritiem Officiers naar een walbaan.
  • Samen op zoek naar werkplezier voor werkgever en werknemer in de maritieme wereld aan wal.
Verhalen en ervaringen van andere zeevarenden

Waarom skick

Korte lijnen

Je hebt direct contact met ons (Skick = Hiddo en Joost). Via mail, telefoon of Whatsapp zijn we altijd te bereiken. We zijn klein genoeg om jou en je bedrijf echt te leren kennen, en groot genoeg om je goed te kunnen helpen.

Transparant En Duidelijk

We zijn transparant en duidelijk, vooral over de haalbaarheid van de opdracht. We houden je op de hoogte van onze vorderingen en communiceren duidelijk.

Ons Netwerk Techneuten

Ons netwerk is uitgebreid en bestaat uit techneuten met een goed arbeidsethos, relevante werkervaring en een goede opleiding.

Certificering

In samenwerking met flexsupport zijn wij lid van de van de ABU en zijn we NEN 4400-1 en VCU-gecertificeerd.

15+ Jaar Ervaring

We draaien al een tijdje mee. Daarom kunnen we je goed helpen om die ene technische vacature te vervullen.

Informele Sfeer En Plezier

We werken graag op een informele manier met onze klanten. Voor onze techneuten en voor ons is werkplezier zeer belangrijk, dit zie je terug in ons bedrijf en bedrijfsvoering.