Deze luxueuze voorzieningen zijn te vinden op een (Nederlands) superjacht.

Denk jij ook weleens na over werken aan de wal in de luxe superjachtbouw? In dit informatieve blog heb ik een aantal cijfers en feiten op een rijtje gezet en sluit ik af met alle luxueuze voorzieningen voor een superjacht die ik kan opnoemen.

Als liefhebber van de maritieme wereld ben ik (ook) gefascineerd door de Nederlandse Superjachtbouw. Regelmatig kom ik, samen met mijn collega Hiddo, bij de bedrijven over de vloer die deze jachten ontwerpen en bouwen. Daarnaast zijn er ook toeleveranciers waar wij mee samen werken om de openstaande walbanen te vervullen.

 

De superjachtbouw in Nederland is erkend en bekend over de gehele wereld.

Het bouwen van superjachten vindt plaats op verschillende werfen in Nederland. Er is een aanzienlijk marktaandeel en de kwaliteit is erg hoog. Maar wat zijn de cijfers?

  • In 2020 had de superjachtbouwindustrie in Nederland een omzet van ongeveer € 1,4 miljard. Dit was een stijging van 5% ten opzichte van het jaar ervoor.
  • Het aantal gebouwde superjachten in Nederland is in de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Zo werden er in 2020 bijna 70 superjachten afgeleverd, ten opzichte van 60 in 2019 en 50 in 2018.
  • Nederland is verantwoordelijk voor ongeveer 15% van de wereldwijde superjachtbouw, wat het land tot een belangrijke speler maakt op dit gebied.
  • De grootste afzetmarkt voor Nederlandse superjachten is Europa, gevolgd door Noord-Amerika en het Midden-Oosten.
  • De gemiddelde prijs van een Nederlandse superjacht is ongeveer € 25 miljoen, hoewel dit sterk kan variëren afhankelijk van de grootte en het ontwerp van het jacht.

 

Nieuwste snufjes als eerst op de grootste Superjachten.

Er zijn talloze luxueuze voorzieningen en gemakken te vinden op superjachten, afhankelijk van de wensen en voorkeuren van de eigenaar. Het is een bijzondere wereld waar volgens mij geld geen rol speelt maar de nieuwe eigenaren alleen sturen op kwaliteit.

Wil je werken op een werf waar ze deze jachten bouwen dan zal je merken dat er veel van je wordt gevraagd. Uitstekend is niet goed genoeg, er wordt verlangd dat er uitzonderlijk goed werk wordt afgeleverd.

Veel nieuwe snufjes die op de markt komen vind je terug op een superjacht. Hier zijn enkele voorbeelden van luxe die vaak voorkomen op superjachten:

Luxe accommodatie:

Dit kan variëren van ruime staterooms met eigen badkamers tot complete appartementen met keukens, woonkamers en terrassen.

Spas en wellnesscentra:

Veel superjachten hebben spa’s aan boord met sauna’s, massageruimtes, zwembaden en andere voorzieningen voor ontspanning en welzijn.

Dining-faciliteiten:

Superjachten kunnen vaak beschikken over professionele keukens en dining-areas, soms met de service van professionele chefs.

Waterrecreatie:

Superjachten kunnen vaak watertoys aan boord hebben, zoals jetski’s, zeilboten en duikuitrusting.

Entertainment-faciliteiten:

Dit kan variëren van cinema’s tot lounges en discotheken, afhankelijk van de wensen van de eigenaar.

Professionele bemanning:

Superjachten hebben vaak een professionele bemanning aan boord om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en om aan de wensen van de passagiers te voldoen.

Helikopterlandingsplaatsen:

Sommige superjachten hebben een speciaal gebied aan boord waar helikopters kunnen landen, wat het jacht een flexibel en gemakkelijk te bereiken vervoersmiddel maakt.

Zwemplatforms:

Veel superjachten hebben verlengde zwemplatforms aan boord, wat het gemakkelijk maakt om te zwemmen of te snorkelen vanaf het jacht.

Airconditioning:

Airconditioning is een belangrijke voorziening op superjachten, vooral in warme klimaten, om de passagiers en bemanning comfortabel te houden.

Liftinstallaties:

Sommige superjachten hebben liftinstallaties aan boord om passagiers en bemanning gemakkelijk van de ene verdieping naar de andere te vervoeren.

Buitenbarbecues:

Superjachten kunnen vaak beschikken over professionele buitenbarbecues, wat het mogelijk maakt om te koken en te dineren op het dek.

Buitenzwembaden:

Sommige superjachten hebben buitenzwembaden aan boord, wat een luxueuze en ontspannende voorziening is.

Fitnessfaciliteiten:

Veel superjachten hebben professionele fitnesscentra aan boord met uitgebreide sport- en oefenmogelijkheden.

Wijnkelders:

Sommige superjachten hebben professionele wijnkelders aan boord, waar passagiers en bemanning kunnen genieten van kwaliteitswijnen.

 

Wil je werken op een werf waar ze superjachten maken?

Het is mogelijk om als Maritiem Officier te werken aan de wal in de luxe superjachtbouw. Jouw kennis die je hebt opgedaan als zeevarende wordt gewaardeerd en komt goed te pas in diverse rollen.

Ben je stuurman, machinist of maroff dan zijn er voldoende mogelijkheden. Neem gerust contact op met mij, of met mijn collega Hiddo, om hierover informatie in te winnen.

We hebben al veel zeevarenden aan een walbaan geholpen, de succesverhalen kan je hier teruglezen.