Nieuwe cao Metalektro moet alleen nog worden goedgekeurd.

Walbaan CAO metalektro SKICK

Nieuwe cao Metalektro moet alleen nog worden goedgekeurd.

Na twee onderhandelingsrondes is er een akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor de Metalektro. Dat is goed nieuws! Dat er zo snel een akkoord is bereikt is onverwacht en is nog niet vaak gebeurd. De leden van de FNV Metaal mogen het nu nog goedkeuren, dit is mogelijk tot en met 3 November. Maar de verwachting is dat het nieuwe akkoord wordt goedgekeurd. 

“De cao Metalektro is modern en aantrekkelijk, deze cao wordt ook veel gebruikt bij maritieme bedrijven aan wal.”

Dit ga je meer verdienen

Er is afgesproken op twee momenten de lonen te verhogen. Op 1 december 2022 komt er 5,5% bij en op 1 januari 2024 komt er 3,5% bij. Daarnaast komt er €60 bij gedurende de looptijd van de cao, dit is voor een modaal inkomen vergelijkbaar met 2%. Als je alles bij elkaar optelt stijgen de meest voorkomende lonen met 11% tijdens de looptijd van de cao.

Nieuwe cao Metalektro moet alleen nog worden goedgekeurd.

Looptijd CAO

De Cao heeft een looptijd van 1 december 2022 tot en met 31 mei 2024. Er zijn goede afspraken gemaakt over eerlijke beloning, werkzekerheid, werktijden en scholing.

Maritieme bedrijven aan wal.

Als je als Maritiem Officier aan de slag gaat aan wal dan is de kans groot dat je bij een bedrijf aan de slag gaat waarbij deze CAO van toepassing is. Veel maritieme toeleveranciers, scheepswerven, industrie, energieproducenten en servicebedrijven gebruiken deze cao bij het belonen van hun personeel.

De overige afspraken

Welke afspraken zijn er nog meer gemaakt. Lees het gerust na op de site van de FNV.

Hulp nodig? Laat een bericht voor ons achter en we nemen contact met je op.
Contact