Gelijke beloning bij gelijk werk, ook bij detacheren

Gelijke beloning bij gelijk werk, ook bij detacheren

Het is bij wet geregeld dat alle medewerkers binnen een bedrijf bij gelijkwaardig werk een gelijkwaardige beloning moeten ontvangen. Dit geldt voor het salaris, maar ook voor bonussen, toeslagen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook bij detachering is dit het geval. 

Wij detacheren onze werknemers en houden daarbij rekening met de wet “gelijke beloning bij gelijk werk” 

 

Wettelijke regelgeving

Er gaan verhalen rond waarbij detacheringsbureaus zich niet houden aan de wettelijke regelgeving. In deze verhalen wordt gesproken over het niet juist belonen van gedetacheerde medewerkers met als gevolg dat de winstmarge van het desbetreffende bureau stijgt. Deze manier van geld “verdienen” over de rug van de medewerker is niet correct en is wettelijk verboden.

In Nederland komt dit niet veel voor, mede doordat het detacheringslandschap al goed is ingeregeld via wet en regelgeving.

Certificeringen

Word je gedetacheerd via een detacheringsbureau? Let er dan op dat de certificeringen in orde zijn. Deze certificeringen worden verleend en getoetst door onafhankelijke partijen. Men is vaak lid van de ABU en NEN 4400-1 en VCU-gecertificeerd.

Samen in een team

Regelmatig krijg ik in een kennismakingsgesprek de vraag hoe het zit met het salaris. “Verdien ik minder, omdat ik via jullie gedetacheerd word?” is een terugkerende vraag. Dat is niet mogelijk; het is bij wet geregeld dat jij hetzelfde verdient als je collega’s.

Daarnaast is het goed om te weten dat je met jouw detacheerders samen in een team zit. Er is geen belang om je salaris omlaag te brengen, want des te meer jij verdient, des te meer ook het bureau verdient.

Werken aan de wal via detacheerder

Door zeevarenden wordt regelmatig gebruik gemaakt van een detacheringsbureau voor het vinden van een walbaan. Mijn advies is om in zee te gaan met een bureau dat goed bij jou past en jouw belangen goed behartigt.

Er zijn veel zeevarenden die de stap hebben gemaakt, enkele van hen hebben we geïnterviewd en deze verhalen staan op onze website.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Mats, hij is na het varen begonnen bij Niron in Amsterdam. Het eerste jaar is hij gedetacheerd en is nu begonnen aan zijn tweede jaar.

Hulp nodig? Laat een bericht voor ons achter en we nemen contact met je op.
Contact